Spejarscouter

Spejarscouterna är 12-15 år och när man börjar sjätte klassen i lågstadiet flyttas man upp till en patrull. En patrull består av 5-12 scouter. Vikingaflickornas spejarpatrull heter Västrarna.

Som patrulledare och vice-patrulledare fungerar 15-18 åriga explorerscouter. Patrullen håller möten på egen hand en gång i veckan. Patrullerna är en kärngrupp inom kåren där sammanhållningen blir stor just för att man får klara sig på egen hand. Spejarscouterna får ta mera ansvar för sitt inlärande samtidigt som kompisandan är hög!

Patrullerna deltar i höstens hajk/förläggning och vårens kårförläggning. Under veckoslutet är det patrullråddet som är höjdpunkten. Patrullråddet är en tävling där patrullerna och äventyrsscouterna rör sig i skogen från morgon till kväll och utför olika, roliga och lärorika uppgifter under vägen. De tillreder också sin lunch själva.

På våren och hösten ordnas det kvällsseglatser för patrullerna och under sommaren kan de delta i kårens långseglatser. Årets höjdpunkt är sommarlägret där man får använda alla kunskaper man samlat på sig. Patrullerna bor tillsammans i en tältby där de bygger upp sin egen gemenskap och vardag.

Spejarscouterna kan, förutom kårens program, också delta i program som ordnas av Helsingfors och Östra Nylands scouter eller av Finlands Svenska Scouter rf (FiSSc). Det erbjuds en mängd kurser, bl.a. kurs i första hjälp, kurser i ute-liv, navigation och patrulledarskap.

14 år fyllda scouter kan också delta i seglatser med FiSSc:s skolningsfartyg s/y Navigator och det är en upplevelse kåren varmt rekommenderar alla sjöscouter! Det är en lärorik erfarenhet!

Spejarscoutlotsen leder Spejarscouterna

Du hittar alla aktuella kontaktuppgifter till våra ledare under fliken Kontakt. Spejarscouterna använder i första han den egna WhatsApp -gruppen som infokanal.

Mötestid: onsdagar kl. 17:30 – 19:00

Dessutom ordnas spejarprogram av HeSS och FiSSc Året om:

För mera info och anmälning, besök FiSSc händelsekalender där du också hittar HeSS program.

Bli Vikingaflicka