Spejarscouter

Spejarscouterna är 12-15 år och när man börjar sjätte klassen i lågstadiet flyttas man upp till en patrull. En patrull består av 5-12 scouter. Vikingaflickornas spejarpatrull heter Västrarna.

Som patrulledare och vice-patrulledare fungerar 15-18 åriga explorerscouter. Patrullen håller möten på egen hand en gång i veckan. Patrullerna är en kärngrupp inom kåren där sammanhållningen blir stor just för att man får klara sig på egen hand. Spejarscouterna får ta mera ansvar för sitt inlärande samtidigt som kompisandan är hög!

Patrullerna deltar i höstens hajk/förläggning och vårens kårförläggning. Under veckoslutet är det patrullråddet som är höjdpunkten. Patrullråddet är en tävling där patrullerna och äventyrsscouterna rör sig i skogen från morgon till kväll och utför olika, roliga och lärorika uppgifter under vägen. De tillreder också sin lunch själva.

På våren och hösten ordnas det kvällsseglatser för patrullerna och under sommaren kan de delta i kårens långseglatser. Årets höjdpunkt är sommarlägret där man får använda alla kunskaper man samlat på sig. Patrullerna bor tillsammans i en tältby där de bygger upp sin egen gemenskap och vardag.

Spejarscouterna kan, förutom kårens program, också delta i program som ordnas av Helsingfors och Östra Nylands scouter eller av Finlands Svenska Scouter rf (FiSSc). Det erbjuds en mängd kurser, bl.a. kurs i första hjälp, kurser i ute-liv, navigation och patrulledarskap.

14 år fyllda scouter kan också delta i seglatser med FiSSc:s skolningsfartyg s/y Navigator och det är en upplevelse kåren varmt rekommenderar alla sjöscouter! Det är en lärorik erfarenhet!

Spejarscoutlots:

frida mitts

Mötestid: onsdagar kl. 17:30 – 19:00
Program våren 2021

Nedan hittar du det planerade programmet för våren 2021. Observera, att Lotsen, med kort varsel, kan informera om ändringar på grund av Corona. Som infokanal används närmast den egna WhatsApp -gruppen.

20.1 Pulkkamöte
27.1 Kåren
3.2 Media och samhälle
10.2 Vändags-möte
17.2 Lärorik utfärd
24.2 Ekonomi
3.3   Planering av eget draget möte
10.3 Spejarscouterna drar eget möte
17.3 Båtsäkerhet
24.3 Internationellt
31.3 Påskmöte
7.4 Matmöte
14.4 Läger & konstruktioner
28.4 Båtmöte/segling (allternativ program i fall inget båtmöte: ute/geocache)
5.5 Båtmöte/segling om möjligt
12.5 Båtmöte/segling om möjligt
19.5 Båtmöte/segling om möjligt
26.5 Båtmöte/segling om möjligt

Dessutom ordnas spejarprogram av HeSS och FiSSc Året om:

För mera info och anmälning, besök FiSSc händelsekalender där du också hittar HeSS program.

Bli Vikingaflicka