Jubileumsåret 2020

Sjöscoutkåren Vikingaflickorna har fyllt 100 år!

Sjöscoutkåren Vikingaflickorna grundades våren 1920, mera exakt den 24 mars år 1920. Snart 102 år av aktiv verksamhet, ett dussin båtar, en handfull kårlokaler både i Tölö där kåren ursprungligen grundades och utanför Tölö, och flera hundra Vikingaflickor. Detta tål att firas!

Häng med och fira den kanske äldsta flicksjöscoutkåren i världen – Sjöscoutkåren Vikingaflickorna 100 år!

Jubileumsåret

Jubileet  firas såväl inne i festsalar som ute på äventyr! Kåren ordnar festligheter för alla generationer av Vikingaflickor och vänner till Vikingaflickor där vi tillsammans firar vår över 100-åriga flicksjöscoutkår. I planerna finns också äventyr lite längre hemifrån för kårens äldre patrullscouter och ledare.

Jubileumsfest

Jubileumsfesten ordnades 10.10.2020. Dagsfesten blev startskottet för jubileumsåret. På festen firade vi de gångna åren och presenterade jubileumsprojektet och den nya historiken. Det blev både ledigare umgänge, men också mer officiella händelser som uppvaktningar av jubilaren och dubbningar och premieringar av kårens medlemmar.

Läs mera om jubileumsfesten HÄR!

Förläggning

Jubileumsförläggningen som ett endags evenemang: FörlÄGGning 31.10.20. Föräldrar och gamyler är hjärtligt välkomna, les mera HÄR!

Kvällsfest

Kvällsfesten ordnas (äntligen) 26.2.2022.  Festen, som blev flyttad p.g.a. pandemi, öppnar för anmälan 10.1.2022. Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge! Du kan läsa mera om kvällsfesten HÄR!

Historik

Att vara Vikingaflicka är unikt. Visste du det?

Vikingaflickorna är världens äldsta sjöscoutkår för flickor och Finlands äldsta flickscoutkår. Genom kårens 100 år har fina vänskapsband knutits, tokiga äventyr upplevts och ledare och skeppare vuxit fram.
Genom att beställa historiken stöder du kåren att bygga fler minnen samtidigt som du får hem på posten en bok fylld av känslor, äventyr och vänskap

Beställ och läs mer om boken HÄR