FörlÄGGning 2020: Föräldrar och gamyler, se hit!

Till ära av Vikingaflickornas 100 års jubileumsår bjuder vi med före detta Vikingaflickor och föräldrar att delta i lördagens patrullrådighetstävling. Du kan läsa mera om det här.

Du har väl inte missat att Vikingaflickorna fyller 100 år i år?! Under året ordnar vi många olika evenemang med anknytning till jubiléet. I samband med endagsevenemanget förlÄGGningen 31.10, som vi traditionsenligt arrangerar tillsammans med Vikingarna bjuder vi nu in tidigare aktiva Vikingaflickor för att återuppleva scoutingen tillsammans med sina scoutvänner. Samtidigt vill vi erbjuda en möjlighet för föräldrarna till de aktiva Vikingaflickorna att få prova på vad det är scouterna riktigt sysslar med i skogen under ett vår- eller höstveckoslut och varför de kommer tillbaka med rinkan full med blöta och smutsiga byteskläder och är både jättetrötta och supernöjda!

“Gamylerna” är med andra ord välkomna att delta i lördagens patrullrådighetstävling “p-råddet” i lag om 2-4 personer. Föräldrarna kan antingen bilda egna lag eller haka på en grupp med “veteraner”. Det blir garanterat en rolig upplevelse! Ett ypperligt tillfälle för föräldrarna att skjutsa sin scout på ett coronasäkert sätt till och från evenemanget och samtidigt kunna delta i programmet och få en inblick i vad det är scouterna sysslar med.

Utrustning: Här hittar ni informationen åt scouterna. Det gäller också för er att ha regn- ock skogståliga kläder och kängor,  byteskläder och egna matkärl – patrullutrustningen med trangia, verktyg, surrningslina, kompass etc. är inte att glömma! En lista på patrullutrustning och andra tips kring packningen hittar ni här.

Kostnad: Deltagandet kostar 20€ per person, inbetalningssuppgifter får ni i samband med anmälan. I avgiften ingår lunchmaten som ni alltså själv tillreder i skogen på trangia. Observera att scoutförsäkringen inte gäller gamyler och föräldrar som inte är fullvärdiga medlemmar i kåren (understödande medlemmar omfattas inte av scoutförsäkringen)

Tidtabell: Träff på lördag kl 09:30 på Borgå busstation färdig att starta p-råddet, vilket betyder att eventuella bilar ska alltså vara parkerade då! Man kan även komma med bussen som startar kl. 08:18 från Kampen. Gamylernas program omfattar alltså inte middagen, det kan löna sig att ha med sig en matsäck, ifall man ska ha med sig sin scout hem vid 19-tiden.

Frågor och anmälan: Då du vill anmäla dig och/eller har några frågor kontaktar du Chrisse Lassenius (+358 40 715 7360) chrisse.lassenius@vikingaflickorna.fi. Sista anmälningsdagen är tisdagen den 27.10.2020. 

Häng med, det här blir skojt ska du se!