12-13.10 Hösthajk i Sibbo

Hösten är här och den upplevs bäst i skogen! Häng med när Vikingaflickorna och Vikingarna drar på hajk till Sibbo storskog 12-13.10.

Hajken är för äventyrsscouter och äldre dvs. barn i åldern 10 år och uppåt. Anmäl dig/ditt barn (endast myndiga kan anmäla sig själva) senast den 4.10.

ANMÄLNING

Anmälning sker på Kuksa via denna länk: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=30152 

Anmälningslänken är för både scouter och ledare i Vikingarna och Vikingaflickorna.

NÄR?

Träff: Vi träffas kl. 9.15 på vid Sibbo storskogs södra parkeringsplats, här

Tillbaka: På söndagen kl 13.15 på samma ställe. 

Till Sibbo storskog kommer man bra med både bil eller kollektivtrafik. Buss 717A från Järnvägsstationen trafikerar till närmaste busshållplats, Kuusikorvenkuja, som ligger bara ett par hundra meter från parkeringsplatsen. På reittiopas.fi hittar du tidtabellerna. 

Pris: 20€ 
Då du anmäler dig förbinder du att betala hela deltagaravgiften till kårens konto senast 4.10. IBAN: FI28 4055 5250 0022 48. Referens deltagarens namn + Hajk 2019

Scouterna kommer vandra i skogen och laga mat både på trangia och öppen eld. Äventyrs-, spejar- och explorerscouterna planerar sin utfärdsmat på ett veckomöte innan hajken. Övernattningen sker i vindskydd vid en tältplats i skogen.

Då ni planerar och packar så tänk lite på dessa tumregler:

  • Du bär själv på dina egna saker (packa lätt och endast det du behöver)
  • Kläderna skall vara tåliga och ändamålsenliga (bekväma skor, vattentäta kläder? Bomull är dåligt, välj hellre tekniska material eller ylle!)
  • Tillräckligt med energi i maten. Lunchen får gärna vara ganska snabblagad och lätt (maten lagas i trangia eller över öppen eld) det kan vara bra att ha lite snacks att äta medan man vandrar eller på kortare pauser för att hålla energinivån uppe).
  • Kom ihåg det viktigaste! (sovsäck och liggunderlag, lite förstahjälp kan vara bra att ha (plåster och skavsårsplåster))
  • Det blir kallt på kvällen och det kan hända att det regnar.
  • Packa allt i en ändamålsenlig rinkka eller ryggsäck (kom ihåg att någon i patrullen måste bära trangia och vindskydd/tältet)
  • Vatten är viktigt! En vuxen människa behöver 2,5 liter vatten per dygn. Packa med dig tillräckligt med vatten så att du klarar dig hela veckoslutet utan att fylla på flaskan. Kom ihåg att det även går åt en del vatten till matlagning och att skölja av disken. 
  • Söndagens lunch kommer vara en Kokkisota tävling, så patrullerna kan förbereda sig på matlagning… 
  • Kompass och kartfodral är en vesäntlig del av packningen. 

MAT & VATTEN

Scouterna kommer att vara indelade i små patruller och patrullerna delar på trangia och vindskydd/tält som kan lånas av kåren om man inte har egna.

Kom ihåg att packa med vatten i rinkkan, minst 3-4 liter (kan löna sig att ta mera om du vet att du brukar dricka mycket!).

Alla som deltar bär sin egen mat sin egen rinkka. All mat kommer för att ingå i  priset för hajken. Alla åldersgrupper får patrullvis planera sin egen mat. Äventyrs- spejar och explorerscouterna får patrullvis en peng som de får av kåren för att skaffa lördagens lunch och lite snacks medan man vandrar. Matplaneringen kommer göras på under ett scoutmöte före hajken. Tänk på att det skall gå att tillreda maten i skogen och att den inte skall väga för mycket men att man får i sig tillräckligt energi för att orka vandra.

 Har du frågor? Kontakta Mikaela Björkqvist (mikaela.bjorkqvist@vikingaflickorna.fi, 0432007955).