Vikingaflickornas Familjescoutgrupp drar igång igen! 

Söker ni en gemensam hobby för hela familjen? Eller vill du kanske att ditt gudbarn eller en yngre släkting skall få uppleva scouting redan i ung ålder? Nu har du chansen att uppleva scouting tillsammans med de yngsta i familjen. Familjescoutingen är för vuxna som vill delta med barn i åldern 0-7 år. Barnen deltar alltid med en bekant vuxen.

På första mötet är temat HAV och vi träffas på NJK Björkholmen utanför klubbhuset sö 4.9 klockan 15. Programmet tar slut klockan 17. Tag med egen matsäck och flytvästar om ni har. 

På hösten kommer vi att ha varierande program anpassat för barn i åldern 0-7 år.  Vi samlas enligt följande: 4.9, 25.9, 29.10, 27.11 och 15.12. Klockslaget är 15-17. Träffplatsen varierar beroende på mötesaktivitet och meddelas alltid år gruppmedlemmarna i god tid före mötet. 

Medlemmar i familjescoutgruppen bör ansöka om medlemskap i kåren. Vi uppbär även medlemsavgift av gruppens medlemmar. Vuxna medlemmar betalar full årsavgift och får även delta i annan verksamhet och evenemang i kåren. Barn i åldern 4-7 år betalar medlemsavgift enligt medlemstyp III (för år 2022 gäller i Vikingaflickorna halv medlemsavgift.) Av barn i åldern 0-3 år uppbärs ingen medlemsavgift. 

Kontakta familjescoutledare Linda Mitts fall du är intresserad och vill komma med eller har frågor om gruppen. Kontaktuppgifter hittar du på kårens webbsida www.vikingaflickorna.fi. Du kan också dyka upp på första mötet 4.9 till NJK ifall du vill! Meddela isåfall gärna Linda att du är på väg.

Mera information om vad familjescouting finns på Finlands scouters webbsida:

Hoppas vi ses i höst!