VIKINGAFLICKORNA REKRYTERAR

Sjöscoutkåren Vikingaflickorna rekryterar ansvariga ledare för Vargungar och Äventyrsscouter. Gör saker på ett nytt sätt – bli Vikingaflicka!

 

Är du en av dem som tänkt ”varför var jag inte scout som barn” eller ”det där skulle jag nå’n gång vilja prova på, men hur och med vem..?”. Då är du just den vi söker!

Om du trodde att det som vuxen är för sent att hänga med i scoutingen så har vi goda nyheter: det är aldrig för sent att testa något nytt! Sjöscoutkåren Vikingaflickorna rekryterar nu aktivt nya ledare. Spelar ingen roll om du har noll scouterfarenhet, eller är ”himoscoutare” som nyligen flyttat till Helsingfors och vill ta upp din hobby här – alla är lika välkomna och lika önskade.

Varför bli Vikingaflicka som vuxen?

Scoutverksamheten är ideell och oavlönad – det betyder ändå inte ”utan belöning”. Då man slår ihop sig i en grupp med roliga och ivriga typer, så blir det gjort en massa som aldrig annars kommit sig för att göra. Tillsammans drar vi ut på havet i vår segelbåt, ut i skogen, på kurs eller bara hem i soffan om det är det vi känner för den dagen. Varför? För att vårt mål är att ”fostra”, vilket i praktiken betyder att vi lär varandra – både äldre och yngre att bli bättre på olika saker, men också att helt enkelt bli bättre typer.

Det finns 1000 + 1 bra anledningar att bli Vikingaflicka. Ta sikte på något nytt, hänga med!

Ta sikte på något nytt. Häng med!