Vargungar

De yngsta i kåren kallas vargungar. Man kan börja samma höst man börjar årskurs 2 i skolan. Vargunge är man i två år i åldern 8-10 år.

Vargungarna har möten en gång i veckan och där är det mycket lek, pyssel och skoj! Inbakat i detta lär de sig samtidigt en massa nytt! Orientering, navigering, knopar och I-hjälp är en del av de kunskaper vi satsar på. Vargungarnas möten dras av en eller flera scoutledare.

Under hösten ordnas tillsammans med vår broderkår Vikingarna en VU-dag någonstans ute i skogen. Då får VU:na träna sina färdigheter, leka och vara utomhus en hel dag. De får tillsammans med ledarna laga sin egen lunch.

Under vårterminen ordnas en kårförläggning där alla kårens medlemmar deltar. Då åker vi ut till någon stuga för ett helt veckoslut. Där är det program av alla de slag och vi är ute så mycket som möjligt. Ett roligt veckoslut!

Så fort båten är sjösatt får vargungarna öva sina seglingsfärdigheter i praktiken under korta seglatser på vardagskvällar.

Sommarens höjdpunkt är sommarlägret där vargungarna deltar 3-4 dagar. På lägret sover man i tält, simmar, leker, har äventyr av olika slag och seglar.

Vargungarna leds kårens AKELA

Kontaktuppgifter hittar du under Kontakt i fliken ovan.

Mötestid: måndagar kl. 17:30 – 18:30

Bli Vikingaflicka