Tack Sherlock Holmes!

12-13 april hade vi förläggning i Noux tillsammans med Vikingarna. Temat var Sherlock Holmes och deltagarna utmanades att hålla ögon och öron öppna under hela veckoslutet.

Direkt vid starten på lördag morgon fick patrullerna veta om ett inbrott på en utställning med den Gyllene Samovaren. Inget var stulet, men polisen visste inte vem som brutit sig in eller varför inbrottet skett. Nästan alla ledare på förläggningen var möjliga misstänkta. Och alla verkade ha ett motiv för att försöka stjäla samovaren.

För patrullerna gällde det att hålla reda på ledtrådar och förhöra ledare de träffade under dagen. Det var inte lätt och vem talade sanning? Vissa misstänkte till och med polisen. Och varför gick vissa och talade om Dumlekarameller hela tiden? Vem var egentligen på jobb på natten när brotten skedde?

Efter lägerbålet, där polisen hade förhör och alla partruller fick välja en ledare som skulle förhöras, visade polisen vad de hade kommit fram till. Polisens bilder från brottsplatsen och alla misstänkta och hur de var kopplade till varandra. Det fanns många misstänkta och många frågetecken.

sherlock_holmes

 

Inte ens de misstänkta ledarna visste vem den skyldiga var! Alla väntade med spänning på att få veta sanningen och teorierna var många.

Själva förläggningen vanns av patrull Kumin (Kungsörn och Mumin) från Vikingaflickorna, BRA JOBBAT Mickis och Ester! Men ingen lyckades lösa det knepiga mysteriet.

Vid flagghalningen avslöjades mysteriet och till allas förvåning var det My som var den som brutit sig in på utställningen för att komma åt en lapp som var gömd i samovaren som beskrev var pengarna efter hennes och Lisas morfars bankrån fanns gömda!

Tack till alla ledare och deltagare för en stenbra förläggning!

Om någon fick med sig fel utebyxor hem eller har tappat något annat, så säg till. Det lyckas vi nog reda ut!