Skepparpraktikseglats 28-30.5.2021

Explo- och roverscouter samt ledare, den här seglatsen är speciellt för dig som vill bli skeppare på Vikingaflickornas båt s/y Corail och ska utföra din praktikseglats för övnings- eller skärgårdscertifikat.

Efter avklarad praktikseglats kan du som har gått båtförarkursen ansöka om övningscertifikat och du som har gått också skärgårdsskepparkursen och redan har övningscertifikat ansöka om skärgårdscertifikat. Övriga explon, rovers och ledare som vill komma med på en tuff och lärorik seglats får också delta ifall det finns platser kvar ombord. Max deltagarantal inklusive skeppare är 6 personer.

Du som skall utföra din praktikseglats kommer att få planeringsuppgifter per e-post som du ska utföra på förhand.

Vi samlas på Corail på Björkholmen fredagen den 28.5, kl. 16 och startar vår seglats tidigt på kvällen. Tillbaka till Björkholmen komer vi senast på söndagen kl. 16. Vi kommer att segla till ett par hamnar i den närliggande skärgården och kommer också att träna på nattseglats.

Dygnsavgiften för seglatsen är 14 €, av vilket kåren subventionerar 50% då det är frågan om utbildning. Kostnaden för seglatsen är alltså totalt 14 € per deltagare. Skeppare på seglatsen är Chrisse Lassenius.

Anmäl dig via Kuksa, senast den 24.5