Hösthajk i Sibbo 8-9.10

Hösten är här och den upplevs ju bäst i skogen! Häng med när Vikingaflickorna och Vikingarna drar på hajk till Sibbo storskog 8-9.10.

Hajken är för äventyrsscouter och äldre dvs. barn i åldern 10 år och uppåt. Anmäl dig/ditt barn (endast myndiga kan anmäla sig själva) senast den 4.10.

ANMÄLNING
Anmälning sker på Kuksa via denna länk: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=12312
Anmälningslänken är för både scouter och ledare i Vikingarna och Vikingaflickorna.

NÄR?
Träff: Äventyrsscouterna träffas kl. 9.30 på Byabäckens parkeringsplats. Spejar- och explorerscouter kl. 9.30 på Helgträsk parkeringsplats.
Tillbaka: Söndagen kl 13.00 på Byabäckens parkeringsplats.
Pris: 20€ för samtliga deltagare

Kolla in evenemanget på facebook: Hösthajk 2016 facebook-evenemnag

Scouterna kommer vandra i skogen och laga mat både på trangia och öppen eld. Spejar- och explorerscouterna planerar sin utfärdsmat och packning själva och äventyrsscouterna med sina ledares hjälp på ett veckomöte innan hajken. Övernattningen sker i vindskydd på en tältplats i skogen.

Då ni planerar och packar så tänk lite på dessa tumregler:

  • Du bär själv på dina egna saker (packa lätt och endast det du behöver)
  • Kläderna skall vara tåliga och ändamålsenliga (bekväma skor, vattentäta kläder? Bomull är dåligt, välj hellre tekniska material eller ylle!)
  • Tillräckligt med energi i maten. Lunchen får gärna vara ganska snabblagad och lätt (maten lagas i trangia eller över öppen eld) det kan vara bra att ha lite snacks att äta medan man vandrar eller på kortare pauser för att hålla energinivån uppe).
  • Kom ihåg det viktigaste! (sovsäck och liggunderlag, lite förstahjälp kan vara bra att ha(plåster och skavsårsplåster))
  • Det blir kallt på kvällen och det kan hända att det regnar.
  • Packa allt i en ändamålsenlig rinkka eller ryggsäck (kom ihåg att någon i patrullen måste bära trangia och vindskydd/tältet)

MAT & VATTEN
Scouterna kommer att vara indelade i små patruller och patrullerna delar på trangia och vindskydd/tält som kan lånas av kåren om man inte har egna.
Kom ihåg att packa med vatten i rinkkan, 3-4 liter räcker bra (kan löna sig att ta mera om du vet att du brukar dricka mycket!). Till matlagning kan man dessutom använda sjövatten som kokas.

Alla som deltar bär sin egen mat sin egen rinkka. All mat kommer för Vikingaflickornas del att ingå i  priset för hajken. Alla åldersgrupper får patrullivs planera sin egen mat. Spejarna och explorerna får patrullvis med en peng som de får av kåren för att skaffa lördagens lunch + lite snacks medan man vandrar och söndagens morgonmål.  Äventyrsscoutledarna skaffar maten åt äventyrsscoutpatrullerna.  Tänk på att det skall gå att tillreda maten i skogen och att den inte skall väga för mycket men att man får i sig tillräckligt energi för att orka vandra.

 Har du frågor? Kontakta ledarna i den egna kåren eller Janina Sved (mail: janina.sved(at)vikingarna.fi, tel 040 540 44 28).