FÖRLÄGGNINGSBREV 2

Info om ankomst och packning

Vad roligt att det snart är förläggning! Här följer ett infobrev för alla deltagare bl.a. om ankomst och packning för Fyren 2018.

ANKOMST

Förläggningen går av stapeln på Helsingfors svenska scouters scoutstuga Lärkans som finns i Noux på Ruuhijärvivägen 5

Vi träffas på parkeringsplatsen på Ruuhijärvivägen 1. KOM I TID! Programmet börjar kl. 10.00 vid scoutstugan, så vi rekommenderar att ni siktar på att vara senast 09.45 på parkeringsplatsen. Parkeringen är liten så alla bilar ryms inte där samtidigt. Det kommer att finnas ledare vid parkeringen som emottar deltagarna från och med 09.30. Det en bit att gå uppför backen till själva förläggningsområdet. Kom ihåg att packa alla saker i en stor kasse / rinka så att det är lätt att bära!

UTRUSTNINGSLISTA

Vi rekommenderar att scouten packar sin väska själv eller tillsammans med sin förälder så att allting hittas när det behövs! Packa inte heller mer än du klarar av att bära själv. Undrar du över något, fråga din ledare!

Scouthalsduk

Sovsäck

Nessesär & handduk: tandborste, tandkräm, tvål, övriga hygienartiklar och mediciner du behöver

Kläder enligt väder. Kom ihåg att vi största delen av veckoslutet kommer att vara ute så också varma kläder behövs. Flera tunna lager är bättre än ett tjockt.

Bra skodon, länktossor duger inte

Vindtät och regntät jacka

Tåliga byxor

Långkalsonger

Mössa, vantar, strumpor

Byteskläder: underkläder, rent underställ, pyjamas, extra strumpor, extra vantar, varm tröja

Matkärl

Vattenflaska

Pannlampa / ficklampa

Sittunderlag

Papper och penna

En liten ryggsäck att ha med under dagen

Mellanmål: ifall du vet att du blir hungrig snabbt

Puukko / kniv (ej för vargungar)

Vi rekommenderar att scouterna lämnar telefonen hemma. Ledarna kommer att ha telefoner med sig, och barnen kan nås via oss ifall det skulle uppstå ett behov.

För Spejar- och explorerscouter

Patrullutrustning: patrullerna ansvarar själva för packning och transport av materialet till förläggningen.

RÄKNING OCH AVBOKNING

Räkningen på 30 euro kommer ni at få efter förläggningen.

Ifall ert barn får ett förhinder för deltagandet i förläggningen, ber vi er att omedelbart meddela förläggningschefen Linda eller barnets egna gruppledare.

Sista möjligheten för att avgiftsfritt få annulera sitt deltagande utan giltig orsak är torsdag 19.4. Efter detta är det fortfarande möjligt att annulera sitt deltagade men då kommer vi att fakturera hela förläggningsavgiften (om inte giltig orsak finns) eftersom vi då redan införskaffat mat och material.

FRÅGOR?

Om det finns frågor, något ni undrar eller något ni vill att ledarna vet om får ni gärna kontakta förläggningschefen, Linda.

Med vänlig hälsning från förläggningschefen som ser fram emot Fyren 2018!

Linda Mitts

Förläggningschef

040 8463252

lindamittz@gmail.com