Distansscouting

Veckoutmaningarna är här! Delta varje vecka för att vinna ett pris som delas ut när verksamheten börja löpa på som vanligt!

Det är superenkelt att delta: varje vecka publiceras det en utmaning med tre olika svårighetsgrader. Utför en av utmaningarna, skicka in ditt bidrag via DM på Instagram till Vikingaflickorna, eller via epost till jannica.ruusunen@vikingaflickorna.fi och du är ett steg närmare det hemliga priset. För att få priset skall du ha deltagit i varje veckas utmaning.

Vecka 1: 

Utmaning för v. 20

NIVÅ 1 – NYBÖRJARENIVÅ 2 – MÄSTARENIVÅ 3 – GURU
Fota 5 st valfria vårtecken.Fota 5 st olika fåglar.Fota 5 st bladknoppar och identifiera dem.
SVAR: https://www.youtube.com/watch?v=0shR3N_0waE

Vecka 2:

Utmaning för v. 21

NIVÅ 1 – NYBÖRJARENIVÅ 2 – MÄSTARENIVÅ 3 – GURU
Tillverka de 5 vanligaste prickarna som används till sjöss och namnge demBygg en enslinjetavla av valfritt materialBygg en prickbana + båt och videofilma hur du seglar rätt genom prickbanan med båten.

Vecka 3:

Utmaning för v. 22

NIVÅ 1 – NYBÖRJARENIVÅ 2 – MÄSTARENIVÅ 3 – GURU
Tillverka ett mellanmål och avnjut det ute i friska luften.Tillverka en brunch och avnjut den ute i friska luften.Tillverka en middag och avnjut den ute i friska luften.

Vecka 4:

Utmaning för v. 22

NIVÅ 1 – NYBÖRJARENIVÅ 2 – MÄSTARENIVÅ 3 – GURU
Packa väskan med utrustning för att delta i en kvälls-/dagsseglats.Packa väskan med utrustning för att spendera veckoslutet på din kompis stuga.Packa väskan för att delta i en långfärdsseglats/vandring.
SVAR: https://www.youtube.com/watch?v=3qcRPxRm3Bw

Vecka 5:

Utmaning för v. 23

NIVÅ 1 – NYBÖRJARE

Rita eller använd två färdiga bilder.
Bild 1: En scout på väg ut och segla. Vad måste man minst har på sig för seglats? Bild 2:  En segelbåt. Skriv in följande båtdelar: Köl, mast, ruff, förstag, roder och rorkult

NIVÅ 2 – MÄSTRARE

1. Sök fram bilder (eller fota själv) på följande: a) centerbord b) fenköl c) långköl 
2. Förklara eller visa med bild följande uttryck: 2. a) vant o vantskruv  b) pentry o kardanupphängd spis  c) skot o akterliket på focken.

NIVÅ 3 – GURU

När vi gör Corail (och andra båtar) färdiga för segling på våren gör vi bl.a. följande: a)tvättar skrovet  b) polerar sidorna  c) byter drevolja  d) lyfter masten  och  e) besiktigar. Sök redan på korta videon eller förklara vad som vi gjort. (På You tube finns massa fina filmer kolla!)

—————————————————————————————————

P-råddstävlingen 

Vikingaflickorna utlyser en tävling för patruller på minst 2 personer/lag att delta i under våren. Anmäl ditt lag och tävla i scoutfärdigheter som kräver talang, snabbhet, kreativitet och samarbete. Tävlingen pågår under våren 2020 under den tiden veckoverksamheten är på paus och kommer att ske online. Även patruller från andra kårer är välkomna att delta så utmana dina vänner och tagga alla att delta.

Delta genom att anmäla ditt lag till jannica.ruusunen@vikingaflickorna.fi
Skicka:
– Namn på patrullen
– Antal patrullmedlemmar
– Patrullens kontaktperson

Nya uppgifter publicera på måndagen varje vecka på den här sidan. Tävlingsbidragen för hela patrullen skickas in av 1 person/lag enligt anvisningarna senast på söndag kl. 21.00 per e-post till jannica.ruusunen@vikingaflickorna.fi.

Anmäl dig till det digitala patrullråddet senast 5.5.2020!

Vid frågor eller oklarheter, kontakta jannica.ruusunen@vikingaflickorna.fi.

Nedan hittar du orderbreven:

Vecka 13

Kontroll 1

Kontroll 2

Kontroll 3

Vecka 14

Kontroll 4

Kontroll 5

Kontroll 6

Vecka 15

Kontroll 7

Kontroll 8

Kontroll 9

Vecka 16

Kontroll 10

Kontroll 11

Kontroll 12

Vecka 17

Kontroll 13

Kontroll 14

Kontroll 15