Spelkväll och nattvaktstur 13.9

Vi ordnar brädspelskväll fredagen den 13 september klockan 18 på NJK Björkholmen på Drumsö (Kopparsundsvägen 9). Evenemanget riktar sig till spejarscouter och äldre. Man kan också ta med en kompis som inte är scout som vill prova. Det kommer att finnas en mängd olika brädspel men man kan också ta med själv om man har något som man gärna vill spela. Det bjuds på mat och evenemanget kostar 5€.

För explorerscouter och ledare fortsätter natten med nattvakt i hamnen. Ju fler vi är som vaktar, desto fler skift blir det. Då hinner man sova också, och dessutom är det roligare tillsammans! Ta med sovsäck, liggunderlag, ficklampa och annat som du behöver under en övernattning. För dem som vill finns också möjlighet att bada bastu. Nattvaktsturen slutar klockan 8 nästa morgon.

Anmäl dig via Kuksa här: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=29979

Segelsäsongsöppning på NJK 19.5 kl. 17:30

Hela familjen är välkommen på segelsäsongsöppning på NJK, Björkholmen. På programmet finns allt från dubbningar, märken som delas ut och vandringspriset för Tävlingen om Paddeln till dop av Vikingarnas nya H-båt, information för föräldrar, trevlig samvaro och något att äta! Vi ses på Björkholmen!

Hösthajk 10-11.10

Nu är det dags att dra iväg på Vikingarna och Vikingaflickornas Hösthajk till de fina landskapen i Noux nationalpark.

Vi startar från Haukkalampi parkeringsplats, Haukkalammentie 30, på lördagen den 10.10 klockan 09:00 och är tillbaka på samma ställe på söndagen den 11.10 klockan 13:00.

ANMÄLNING
Anmälning sker på Kuksa via denna länk: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=8305
Anmälningslänken är för både scouter och ledare i Vikingarna och Vikingaflickorna.

NÄR?
Träff: Lördagen den 10.10 kl 09:00 vid Haukkalampi parkeringsplats, Haukkalammentie 30
Tillbaka: Söndagen den 11.10 kl 13:00 på samma ställe.
Pris: 10€ för Vikingar, 0€ för Vikingaflickor. Ta med pengarna kontant så att ni kan betala genast på lördagen.

På lördagen och är det meningen att vi skall vandra och gå igenom lite tips och trix längs med vägen för att lära oss både teoretiskt och praktiskt om vandring och allmänt uteliv så att vi kan göra vandringen så bekväm och givande som möjligt. Vi kommer att dela upp oss i grupper som går olika långa sträckor.

Scouterna kommer att planera under scoutmötet innan hajken sin utrustning och mat inför vandringen. Det är meningen att alla själva skall planera och skaffa både utrustningen som de tänker ta med på vandringen och också den maten som de tänker äta.

Då ni planerar och packar så tänk lite på dessa tumregler:

  • Du bär själv på dina egna saker (packa lätt och endast det du behöver)
  • Kläderna skall vara tåliga och ändamålsenliga (bekväma skor, vattentäta kläder? Bomull är dåligt, välj hellre tekniska material eller ylle!)
  • Tillräckligt med energi i maten. Lunchen får gärna vara ganska snabblagad och lätt (maten lagas i trangia eller över öppen eld) det kan vara bra att ha lite snacks att äta medan man vandrar eller på kortare pauser för att hålla energinivån uppe).
  • Kom ihåg det viktigaste! (sovsäck och liggunderlag, lite förstahjälp kan vara bra att ha(plåster och skavsårsplåster))
  • Det blir kallt på kvällen och det kan hända att det regnar.
  • Packa allt i en ändamålsenlig rinkka eller ryggsäck (kom ihåg att någon i patrullen måste bära trangia och vindskydd/tältet)

MAT & VATTEN
Scouterna kommer att vara indelade i små patruller och patrullerna delar på trangia och vindskydd/tält som kan lånas av kåren om man inte har egna.
Det finns möjlighet att fylla på vatten åtminstone en gång vilket leder till att man inte behöver packa för många liter vatten i rinkkan utan om man har ca 3 liter vatten med sig så räcker det bra (kan löna sig att ta mera om du vet att du brukar dricka mycket!). Till matlagning kan man dessutom använda sjövatten som kokas.

Alla som deltar bär sin egen mat sin egen rinkka. All mat kommer för Vikingaflickornas del att ingå i  ”priset” för hajken (denna gång är hajken gratis efersom vi fått ett understöd för utfärder). Alla åldersgrupper får patrullivs planera sin egen mat. Spejarna och explorerna får patrullvis med en peng som de får av kåren skaffa lördagens lunch + lite snacks medan man vandrar och söndagens morgonmål.  Äventyrsscoutledarna skaffar maten åt äventyrsscoutpatrullerna.  Tänk på att det skall gå att tillreda maten i skogen och att den inte skall väga för mycket men att man får i sig tillräckligt energi för att orka vandra.

Om det finns frågor, något ni undrar över eller behöver hjälp så var i kontakt med ledarna i er kår som gärna hjälper er med planeringen!