Julfest på NJK 12.12

Hela familjen är hjärtligt välkommen på julfest till NJK Björkholmen (Kopparsundsvägen 9) tillsammans med Vikingarna och Vikingaflickorna torsdagen 12.12.2019 kl. 18:00.

Under julfesten kommer vi att dubba in våra nya scouter, det vill säga att de nya scouterna kommer att få sina scouthalsdukar och . Vikingaflickornas vargungar kommer att uppträda med Lucia och våra explorerscouter kommer också att ställa upp med ett litet överrasknings paus. Efter programmet kommer det att serveras risgrynsgröt och en härlig möjlighet till samvaro med scoutvänner och föräldrar. Vikingaflickorna fyller 100 år 2020, så vi kommer också att berätta om vad allt jubileumsåret kommer att innebära för kåren.

Ryktena säger att även julgubben kommer på besök, så ta dig med en liten förpackad julklapp värd ca 2€ att sätta i hans säck.

Välkomna!

Det blir scoutläger i sommar!

Sommaren 2020 kommer Vikingaflickorna att delta på Finlands Svenska Scouter r.f. förbundsläger Najs. Lägret kommer gå av stapeln 29.7-5.8.2020 tillsammans med 2000 andra scouter i Ahtela, Sagu i Åboland. Lägret kommer att kosta 200€ för äventyrsscouter och äldre och 115€ för vargungar. Vargungarna deltar 29.7-1.8.2020.

Lägeranmälan kommer att öppna 14.1.2020 och mera information om själva lägret och anmälan kommer att skickas ut efter årsskiftet.

Är du redo för sommaren!?

Vargunge-dag i Noux 9.11

Höstens vargungedag ordnas i Noux nationalpark tillsammans med Vikingarna den 9.11. Utflykten börjar kl 10 och tar slut kl 15. Vi kommer att vandra lite, leka, göra lunch och ha kul! Anmäl din vargunge genom länken under!

Har du frågor? Kontakta Sonja Linder, sonja.linder@vikingaflickorna.fi, tel. +358443211266

Anmälningslänk: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=31665

Pris: 5€

Adventskalendern är här igen!

Även i år deltar Vikingaflickorna i Finlands Scouters adventskalenderskampanj och säljer den tradinionella adventskalendern. I år samlar vi medel för kårens 100 års jubileum. En kalender kostar 10 euro varav kåren får 4,5 euro. Kalenderförsäljningen är momsfri och kräver inget särskilt tillstånd. Det går att köpa en kalender av en bekant Vikingaflicka! Det går också att understöda kåren genom att köpa en kalender ur webshopen: www.adventtikalenteri.fi

Visste du att Finlands Scouters adventskalender för första gången såldes år 1947? Årets kalender är illustrerad av Christel Rönns, även illustrerare av ett flertal barnböcker.

7.10 Strömmingsmarknad på kårlokalen för hela kåren

Missa inte Vikingagillets och Garantiföreningens traditionella strömmingsmarknadsbjudning måndagen den 7.10 på Vikingaflickornas kårlokal, Kajanusgatan 5. Bordet står dukat mellan 18 och 20 med smakprover från Hfrs strömmingsmarknad och annat gott.

Bjudningen är ett lätt och roligt sätt att understöda kåren (vi samlar in frivilliga bidrag för maten) och ett perfekt tillfälle att träffa bekanta och ”fiilistele” inför jubileumsåret! Strömmingsmarknaden är gemensam för både Vikingarna och Vikingaflickorna.

Välkommen!

12-13.10 Hösthajk i Sibbo

Hösten är här och den upplevs bäst i skogen! Häng med när Vikingaflickorna och Vikingarna drar på hajk till Sibbo storskog 12-13.10.

Hajken är för äventyrsscouter och äldre dvs. barn i åldern 10 år och uppåt. Anmäl dig/ditt barn (endast myndiga kan anmäla sig själva) senast den 4.10.

ANMÄLNING

Anmälning sker på Kuksa via denna länk: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=30152 

Anmälningslänken är för både scouter och ledare i Vikingarna och Vikingaflickorna.

NÄR?

Träff: Vi träffas kl. 9.15 på vid Sibbo storskogs södra parkeringsplats, här

Tillbaka: På söndagen kl 13.15 på samma ställe. 

Till Sibbo storskog kommer man bra med både bil eller kollektivtrafik. Buss 717A från Järnvägsstationen trafikerar till närmaste busshållplats, Kuusikorvenkuja, som ligger bara ett par hundra meter från parkeringsplatsen. På reittiopas.fi hittar du tidtabellerna. 

Pris: 20€ 
Då du anmäler dig förbinder du att betala hela deltagaravgiften till kårens konto senast 4.10. IBAN: FI28 4055 5250 0022 48. Referens deltagarens namn + Hajk 2019

Scouterna kommer vandra i skogen och laga mat både på trangia och öppen eld. Äventyrs-, spejar- och explorerscouterna planerar sin utfärdsmat på ett veckomöte innan hajken. Övernattningen sker i vindskydd vid en tältplats i skogen.

Då ni planerar och packar så tänk lite på dessa tumregler:

  • Du bär själv på dina egna saker (packa lätt och endast det du behöver)
  • Kläderna skall vara tåliga och ändamålsenliga (bekväma skor, vattentäta kläder? Bomull är dåligt, välj hellre tekniska material eller ylle!)
  • Tillräckligt med energi i maten. Lunchen får gärna vara ganska snabblagad och lätt (maten lagas i trangia eller över öppen eld) det kan vara bra att ha lite snacks att äta medan man vandrar eller på kortare pauser för att hålla energinivån uppe).
  • Kom ihåg det viktigaste! (sovsäck och liggunderlag, lite förstahjälp kan vara bra att ha (plåster och skavsårsplåster))
  • Det blir kallt på kvällen och det kan hända att det regnar.
  • Packa allt i en ändamålsenlig rinkka eller ryggsäck (kom ihåg att någon i patrullen måste bära trangia och vindskydd/tältet)
  • Vatten är viktigt! En vuxen människa behöver 2,5 liter vatten per dygn. Packa med dig tillräckligt med vatten så att du klarar dig hela veckoslutet utan att fylla på flaskan. Kom ihåg att det även går åt en del vatten till matlagning och att skölja av disken. 
  • Söndagens lunch kommer vara en Kokkisota tävling, så patrullerna kan förbereda sig på matlagning… 
  • Kompass och kartfodral är en vesäntlig del av packningen. 

MAT & VATTEN

Scouterna kommer att vara indelade i små patruller och patrullerna delar på trangia och vindskydd/tält som kan lånas av kåren om man inte har egna.

Kom ihåg att packa med vatten i rinkkan, minst 3-4 liter (kan löna sig att ta mera om du vet att du brukar dricka mycket!).

Alla som deltar bär sin egen mat sin egen rinkka. All mat kommer för att ingå i  priset för hajken. Alla åldersgrupper får patrullvis planera sin egen mat. Äventyrs- spejar och explorerscouterna får patrullvis en peng som de får av kåren för att skaffa lördagens lunch och lite snacks medan man vandrar. Matplaneringen kommer göras på under ett scoutmöte före hajken. Tänk på att det skall gå att tillreda maten i skogen och att den inte skall väga för mycket men att man får i sig tillräckligt energi för att orka vandra.

 Har du frågor? Kontakta Mikaela Björkqvist (mikaela.bjorkqvist@vikingaflickorna.fi, 0432007955).