Strömmingsmarknad à la Gillet 2.10

Vikingarnas Garantiförening och Vikingagillet ordnar den traditionella Strömmingsmarknaden på Vikingarnas nyrenoverade kårlokal på Apollogatan 5 måndagen 2 oktober kl. 18-19.30. Då har du chansen att träffa scouter, äta strömming och understöda föreningarna med ett valfritt bidrag. Välkommen med att njuta av smakprover från Helsingfors strömmingsmarknad och annat gott!
Som även ifjol så ber vi er anmäla ert deltagande på förhand (antalet vuxna/barn). Vänligen gör anmälan senast 29.9 till: garantiforeningen@vikingarna.fi

Megazone 3.10.2023

Vikingaflickorna kickar igång innemötessäsongen med Megazone laserspel för alla åldersgrupper tisdag 3.10. Vi spelar i Salmisaaren liikuntakeskus på Energigatan 3, Helsingfors. Vi träffas på plats kl. 17:30 och spelar sedan kl. 18-19. Ta på bekväma kläder som är lätta att röra sig i och gott humör. Evenemanget kostar 12 €, vilket betalas i samband med anmälan till kårens konto: , skriv megazone och scoutens namn som meddelande.

Anmälan sker i kuksa på denna link: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=64487 sista anmälningsdag är 25.9, men anmäl dig så fort som möjligt, så ryms du säkert med. Det finns plats för 36 deltagare.

Höstmönstring torsdag 24.8

Vi inleder terminen torsdagen den 24 augusti med höstmönstring på NJK, Björkholmen kl.18. Hela familjen och såväl nya som gamla medlemmar är välkomna med. Vår understödsförening Vikingagillet bjuder på något ätbart. Hoppas vi ses på höstmönstringen!

Seglats till lägret Nothamn 24-26.7

För spejarscouter och explorerscouter kommer det ordnas möjligheten att segla till lägret Nothamn och samtidigt delta i tävlingen På rätt köl den 26 juli. Mera info och anmälan kommer att publiceras här.

Veckoslutsseglats för äventyrsscouter och spejarscouter 17-18.6

Välkomna på veckosslutsseglats 16-18.6.2023 med Sjöscoutkårens segelbåt S/y Corail. Vi kommer att åka iväg på fredag kväll vid kl.17 och kommer tillbaka på söndag eftermiddag kl.17. Möjlig rutt är Njk, Björkholmen – Sveaborg – Högholmen, Porkkala – Njk, Björkholmen. Seglatsen är riktad i första hand till äventyrs- och speijarscouter varefter seglatsen fylls upp med andra åldersgrupper. Härlig segling, fina vyer och utflykt med Corail utlovas! Mer information fås av skeppare Martina Forsman, ”Tino” som även skickar mer information närmare utflyktsdatumet. Seglatsavgift är 17 euro per påbörjat dygn.

Anmälning här: kuksalänk

Skepparpraktikseglats 10-11.6.2023

Den här seglatsen är riktad speciellt till dig, explorer- eller roverscout, som vill utföra din praktikseglats för övnings- eller skärgårdscertifikat! Du som inte ännu är färdig att göra din praktik men längtar efter att äntligen komma ut på sjöhavet är också välkommen! (Förutsatt att det finns plats). De som gör sin praktik behöver också besättningsmedlemmar att fungera som skeppare för så förhoppningsvis får vi en full båt!

Fortsätt läsa ”Skepparpraktikseglats 10-11.6.2023”