Jubileumsåret 2020

Sjöscoutkåren Vikingaflickorna fyller 100 år 2020

Sjöscoutkåren Vikingaflickorna grundades våren 1920, mera exakt den 24 mars år 1920. 100 år av aktiv verksamhet, ett dussin båtar, en handfull kårlokaler både i Tölö där kåren ursprungligen grundades och utanför Tölö, och flera hundra Vikingaflickor. Detta tål att firas!

Häng med och fira den kanske äldsta flicksjöscoutkåren i världen – Sjöscoutkåren Vikingaflickorna 100 år!

Jubileumsåret

Jubileumsåret kommer att firas såväl inne i festsalar som ute på äventyr! Kåren ordnar festligheter för alla generationer av Vikingaflickor och vänner till Vikingaflickor där vi tillsammans firar vår 100-åriga flicksjöscoutkår. I planerna finns också äventyr lite längre hemifrån för kårens äldre patrullscouter och ledare.

Jubileumsfest

Jubileumsfesten ordnas lördagen den 14.3.2020. Dagsfesten blir det definitiva startskottet för jubileumsåret. På festen firar vi de gångna åren och presenterar jubileumsprojektet och den nya historiken. Här finns utrymme för både ledigare umgänge, men också mer officiella händelser som uppvaktningar av jubilaren och dubbningar och premieringar av kårens medlemmar.

Läs mera om jubileumsfesten HÄR!

Kvällsfest

Kvällsfesten ordnas lördagen den 21.3.2020. Kvällsfesten är en middagstillställning för myndiga, som ordnas för Vikingaflickor och kårens vänner. Du kan läsa mera om kvällsfesten HÄR!

Historik

Inför 100-års jubileet har det blivit aktuellt att uppdatera Vikingaflickornas historik, eftersom det hänt en hel del sedan den senaste skrevs.

För historikprojektet ansvarar Heidi Öller med arbetsgrupp.