Jubileumsåret 2020

Sjöscoutkåren Vikingaflickorna fyller 100 år 2020

Sjöscoutkåren Vikingaflickorna grundades våren 1920, mera exakt den 24 mars år 1920. 100 år av aktiv verksamhet, ett dussin båtar, en handfull kårlokaler både i Tölö där kåren ursprungligen grundades och utanför Tölö, och flera hundra Vikingaflickor. Detta tål att firas!

Häng med och fira den kanske äldsta flicksjöscoutkåren i världen – Sjöscoutkåren Vikingaflickorna 100 år!

Jubileumsåret

Jubileumsåret kommer att firas såväl inne i festsalar som ute på äventyr! Kåren ordnar festligheter för alla generationer av Vikingaflickor och vänner till Vikingaflickor där vi tillsammans firar vår 100-åriga flicksjöscoutkår. I planerna finns också äventyr lite längre hemifrån för kårens äldre patrullscouter och ledare.

Jubileumsfest

Jubileumsfesten ordnas 10.10.2020. Dagsfesten blir det definitiva startskottet för jubileumsåret. På festen firar vi de gångna åren och presenterar jubileumsprojektet och den nya historiken. Här finns utrymme för både ledigare umgänge, men också mer officiella händelser som uppvaktningar av jubilaren och dubbningar och premieringar av kårens medlemmar.

Läs mera om jubileumsfesten HÄR!

Förläggning

Jubileumsförläggningen som ett endags evenemang: FörlÄGGning 31.10.20. Föräldrar och gamyler är hjärtligt välkomna, les mera HÄR!

Kvällsfest

Kvällsfesten flyttas till våren 2022.  Du kan läsa mera om kvällsfesten HÄR!

Historik

Att vara Vikingaflicka är unikt. Visste du det?

Vikingaflickorna är världens äldsta sjöscoutkår för flickor och Finlands äldsta flickscoutkår. Genom kårens 100 år har fina vänskapsband knutits, tokiga äventyr upplevts och ledare och skeppare vuxit fram.
Genom att beställa historiken stöder du kåren att bygga fler minnen samtidigt som du får hem på posten en bok fylld av känslor, äventyr och vänskap

Beställ och läs mer om boken HÄR