Vikingaflickorna 100 år

Sjöscoutkåren Vikingaflickorna fyller 100 år 2020

Sjöscoutkåren Vikingaflickorna grundades våren 1920, mera exakt den 24 mars år 1920. Sedan dess har kåren sett över 95 år av aktiv verksamhet, ett dussin båtar, en handfull kårlokaler både i Tölö där kåren ursprungligen grundades och utanför Tölö, och flera hundra Vikingaflickor. Detta tål att firas!

Häng med och fira den kanske äldsta flicksjöscoutkåren i världen – Sjöscoutkåren Vikingaflickorna 100 år!

Jubileumsåret

Jubileumsåret kommer att firas såväl inne i festsalar som ute på äventyr! Kåren ordnar festligheter för alla generationer av Vikingaflickor och vänner till Vikingaflickor där vi tillsammans firar vår 100-åriga flicksjöscoutkår. I planerna finns också äventyr lite längre hemifrån för kårens äldre patrullscouter och ledare.

Dagsfest

Dagsfesten ordnas lördagen den 14.3.2020. Dagsfesten blir det definitiva startskottet för jubileumsåret. På dagsfesten firar vi de gångna åren och presenterar jubileumsprojektet och den nya historiken. Här finns utrymme för både ledigare umgänge, men också mer officiella händelser som uppvaktningar av jubilaren och dubbningar och premieringar av kårens medlemmar.

Kvällsfest

Kvällsfesten ordnas lördagen den 21.3.2020. Kvällsfesten är en middagstillställning som ordnas för Vikingaflickor och kårens vänner. Håll utkik på kårens webbsida för mera information.

Historik

Inför 100-års jubileet har det blivit aktuellt att uppdatera Vikingaflickornas historik, eftersom det hänt en hel del sedan den senaste skrevs. Kåren har bl.a. fått en ny båt, startat VU-verksamhet på Drumsö och mycket mycket mer.

För historikprojektet ansvarar Heidi Öller med arbetsgrupp. Ifall du känner att du sitter på viktig information, roliga historier om kåren eller fint bildmatierial uppmuntrar vi dig att höra av dig Heidi.

Inför 100-års jubileet har det förstärkta kårkvarteret ”fkk” satt upp en del målsättningar för verksamheten. Temat för de kommande åren är att trygga en stabil utveckling av kåren, vår verksamhet och administrationen av kåren.

Vad innebär det här i praktiken? Temat tar detta sig i uttryck som förnyelser av kårens administrationsstruktur och uppdatering av kårens stadgar och ett båtprojekt för att garantera trygg, rolig och lärorik sjöverksamhet.

Aktuellt just nu är båtprojektets första delmoment med motorbyte. Läs mera om det under Corail > Båtprojektet.

Mycket annat roligt och spännande finns i planerna inför år 2020. Häng med du också!